טיפים להכנה להדפסה
רזולוציה - DPI - המילה רזולוציה מתייחסת לצפיפות הפיקסלים (נקודות) בתמונה. ככל שהתמונה מורכבת מיותר פיקסלים, רמת החדות שלה תהיה גבוהה יותר ויאמר עליה שהרזולוציה שלה גבוהה יותר. המלצתנו היא לסגור קובץ לדפוס באיכות של מינימום 300 DPI.
JPEG - נחשב לאחד הפורמטים הנפוצים והיעילים לדחיסת תמונות טבעיות ביחס של נפח לשימור מידע. בדר"כ לא ברזולוציה להדפסה - יש להקפיד על 300 DPI.
PDF - קובץ שפותח עם חברת אדובי ומטרתו להעביר ולהציג בצורה מדויקת מסמכים וטפסים ברשת. ייחודו של הפורמט הוא בכך שהוא מסוגל לשמור על העיצוב, הפונטים, העימוד והגרפיקה של המסמך המקורי ללא תלות במערכת ההפעלה בה המסמך נוצר. זהו הקובץ הנפוץ ביותר ובעל איכות גבוהה להדפסה.
שטנץ - חיתוך החומר המודפס לצורה מיוחדת בעזרת סכין. כל עבודה דורשת הכנת סכין מותאמת אישית היוצרת את קו המתאר הגראפי הנדרש, את הסכין ממקמים על בסיס עץ לביצוע העבודה.
ביג - חריץ. סימון חריץ בעזרת סכין לא חד המאפשר את קיפול הקרטון. ניתן לעשות ביג במכונה ידנית או במכונת ביגים חשמלית. מומלץ לעשות ביג על כל סוג נייר שהוא מעל 200 גר' על מנת למנוע שבירת נייר ורק לאחר מכן לבצע קיפול.
בליד - בליד הוא מונח אשר מתייחס לגלישה של הגרפיקה אל מעבר לשולי העמוד. בעיצוב גרפי עבור דפוס,צריך להשאיר בליד של כ-2-5 מילימטר, אשר משמש כמרווח בטחון כאשר מתבצע חיתוך של העבודה על ידי בית הדפוס. חשיבותו של הבליד היא בכך שבלעדיו סטייה של מילימטר בחיתוך תיצור שוליים לבנים בלתי אחידים סביב העבודה. סימון הבליד חשוב מאוד על מנת שהעבודה תצא מדוייקת ונקייה.
סגירת קבצים לדפוס
הוראות סגירה באינדיזיין: יש להעביר קובץ pdf press ב - convert וברזולוציה של 300 dpi.
הוראות סגירה בפריהנד: קבצי FH9 או גרסאות נמוכות יותר, לשלוח כקבצים פתוחים ב-convert. תמונות יש לשלוח בקבצי eps.
צלבי חיתוך: את צלבי החיתוך יש לסמן ב-Crop Markes דרך התוכנה ולא ידנית. את כל שמות הקבצים והתמונות יש לסגור באנגלית ועם סיומת התוכנה. לדוגמא: card.fh9
במידה ואתם מעוניינים להכיר את עולם העיצוב של תמונות בכל התוכנות הרלוונטיות כמו: מאיה, זיבראש, פוטושופ ועוד. היכנסו לאתר מכללת אנימאיה ותקבלו פרטים אודות לימודי אנימציה.
קראו עוד: הדפסה על מעטפות